Nie pisałem o bardzo starych układach absorbcyjnych. Z resztą bardzo ciekawych i skutecznych. Fajną instalację na bromek litu "dokończyli" elektrycy "zabierając" zasilanie pomp w czasach 21-ego stopnia zasilania - pewnie pamiętasz te czasy. Jak zaczęło strzelać w rurach, to jeden gość wybiegł bez spodni z kibla. Fontanny nie było, ale "basen" w budynku tak. Ale to nie " moje" czasy tak stary to nie jestem, a info przekazali mi starsi koledzy.
Dziś znów wraca się do takich układów z modą na wykorzystanie niskotemperaturowej energii.
Tam automatyka była prosta i "poeci" nie mieli pola do popisu.
Chodziło mi o starsze ale nie tak bardzo centrale ze sterownikami na procesorze i o problemy z nimi związane. Z reguły z chłodnictwem nie było w tych centralach problemów, ale z automatyką samej centrali tak.
Dziś znów wraca się do takich układów z modą na wykorzystanie niskotemperaturowej energii.
Tam automatyka była prosta i "poeci" nie mieli pola do popisu.
Chodziło mi o starsze ale nie tak bardzo centrale ze sterownikami na procesorze i o problemy z nimi związane. Z reguły z chłodnictwem nie było w tych centralach problemów, ale z automatyką samej centrali tak.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY