klimatolog napisał(a):Powiem tak.Klimatyzator a klimatyzacja to dwie odrębne sprawy.To kwestia ceny i komfortu.Komfortem jest centrala klimatyzacyjna zapewniająca takie parametry jak.Temperatura-wilgotność-czystość powietrza-odzysk ciepła za pomocą wymienników krzyżowych np. itp.Mogą to być koła obracające się w formie plastrów miodu.Znam tylko jeden system klimatyzacyjny polegający na zastosowaniu kanałów i profesjonalnej centrali klimatyzacyjnej.Klimatyzację stacjonarną a raczej schładzalniki pomieszczeń uważam Ze to fajna rzecz schładzająca nie mająca nic wspólnego z klimatyzacją profesjonalną pomieszczeń.Jeżeli ktoś się nie zgadza ze mną zawsze może złożyć projekt utrzymania warunków środowiskowych np.w pomieszczeniu z arcydziełami.
Czy mógłbyś mi zdradzić co to za system? Niestety, jestem zielony w tych sprawach, a jedyna klimatyzacja z którą kiedykolwiek miałem styczność to ta w moim samochodzie, a nie chce bujać się potem z problemami, biorąc pod uwagę że wszystko kosztuje.
A jak wygląda sprawa z awaryjnością takiego systemu i konserwacją?
ps. Użytkowniku barbie, nie mam pojęcia o co Ci chodzi i o sprawy między Tobą, a klimatologiem, ale bądź pewny że on i ja to nie ta sama osoba - mało, nawet go nie znam
Pozdrawiam i dzięki za wyczerpująca odpowiedź.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY