Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zestaw zimowy

21 Odpowiedzi, 20731 Wyświetleń

jarex62

2012-12-19, 18:14:45
Nowy użytkownik
Witam
Chcę nawiązać do tematu. Chodzi o problem grzania klimatyzacją. Otóż agregat mojej klimy jest umieszczony na dachu sklepu. Mam go już od 6 lat. W tym sezonie powstał problem z grzaniem. Agregat bardzo sie zamrażał i dmuchało ledwo letnim powietrzem, pomimo iż mamy jeszcze dodatnie temperatury na zewnątrz. Wezwałem serwis który mi kiedyś montował tą klimę. Stwierdzili że na pewno jest za mało czynnika. Odmrozili agregat wymienili(nabili nowy) czynnik. Do końca dnia grzało super. Na drugi dzień sytuacja się powtarza, to znaczy zalodziło agregat i ledwo grzeje. Serwis stwierdził że trzeba założyć zestaw zimowy tj grzałki (przewody grzewcze ) takie o jakich tu była mowa.Do końca dnia grzało dobrze to znaczy po nagrzaniu do zadanej temperatury klima się wyłączała i załączała ponownie kiedy temperatura w sklepie spadła. Od rana kolejnego dnia grzeje dziwnie bo po kilku minutach przymyka się lekko nawiew, leci tam wtedy bardzo ciepłe powietrze, po chwili otwiera się i grzeje dobrze ze dwie minuty, po czym znowu się przymyka i tak cały czas. Po godzinie agregat był już mocno zaszroniony. Zadzwoniłem do serwisu czy taka praca klimy jest normalna, powiedzieli że nie. Ale mam wrażenie że nie wiedzą co jeszcze można zrobić, bo jak montowali te przewody grzejne to powiedzieli że to wszystko co można zrobić i musi być ok, a jednak nie jest. Proszę o pomoc, może jakąś podpowiedź. Jest to klima Zibro S 1126 jeśli dobrze odczytałem.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa