coldtherm napisał(a):wydaje mi się że migomatem jednak lepiej stosując argon
I tu się kol. mylisz! Czysty argon stosuje się w TIG w MIG w czystym argonie zbyt mocno ciągnie łuk i wypala. Czy TIG czy MIG trzeba niestety nabyć > trochę <wprawy! Jak napisałem wcześniej TIG spawa mi się słabo jak na razie ( mało wprawy )ale czasem tylko TIG. Migomatem trzeba też trochę potrenować.
Kwasówka spawa się dość ładnie ale jak już się trochę wprawi. Poza tym czasem ( zależnie chyba od składu ) potrafi pękać przy spawach po ostygnięciu.
Co do blach to cały >kocioł < jest z blachy około 1mm a płaszcz z cieńszej 0,6-0,8mm ale też nie mierzę i nie będę twierdził ze tak jest we wszystkich.
Jko izolacja jest tam warstwa z piany. Ja osobiście wycinam dookoła i kilka razy przez środek ( zależnie jak idą rury zasilania parownika ) odrywam od płaszcza a po naprawie wkładam duże kawałki w miarę dokładnie w te same miejsca a szczeliny na łączeniach i wykruszone ubytki ( czasem jest ich sporo ) wypełniam pianą montażową.
Tylko po złożeniu i zapianowaniu trzeba w miarę szybko założyć i przynitować dno bo > rosnąca < piana potrafi po przesuwać włożone kawałki oryginalnej izolacji no i może być problem z dociśnięciem dna.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY