elektromechanik napisał(a):.Jak żyję i pracuję w tym zawodzie to jeszcze nie słyszałem o tak śmiałej próbie szczelności płascza schładzalnika do mleka.Jaki to czynnik w odparowaniu pracuje na 20 bar przy schładzalnikach do mleka czesio26.Ja czesio26 takiego nie znam.A ty przy schładzalnikach mleka zapewne ze swoim doświadczeniem zapewne tak.
No klimatolog widzę ze mądrze piszesz ( i nie chodzi mi to że mnie bronisz ) ale że masz rację absolutną!!!
Zacząłem pracę w chłodnictwie w 79roku i cały czas mam ztym do czynienia. Jak pisałem kiedyś nie robię chłodnictwa > przez wielkie CH < ( i dla tego nie znajdziesz moich wpisów na taki temat ) w tej chwili 80% mojej roboty to właśnie chłodnie do mleka.
Nowsze płaszcze w chłodniach na R 22 to mogą to ciśnienie wytrzymać ale spróbuj napełnić 20 barów np. takiego szwedzkiego > wetholmesa < ale nie tylko to idę o zakład że nie uda Ci się nawet dojśc do 15 barów a płaszcz na końcówkach zgrzewów będzie strzelał aż w sąsiedniej wsi będzie słychać. Co do lutowania na srebro to przy takim ciśnieniu to srebro będzie tylko pryskać.
Z reszto opisałem to we wcześniejszym poście.
Tak samo mądrze z izolacją cieplną płaszcza ( zarówno ze sposobem jej usuwania jak tez ponownej izolacji.
Nie zamierzam polemizować dalej z takim bzdurnym wpisem ( czyli róbta i piszta co chceta ).
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY