Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nieszczelny zbiornik na mleko

28 Odpowiedzi, 30941 Wyświetleń

elektromechanik

2013-01-14, 21:26:28
Zaawansowany użytkownik
elektromechanik napisał(a):.Jak żyję i pracuję w tym zawodzie to jeszcze nie słyszałem o tak śmiałej próbie szczelności płascza schładzalnika do mleka.Jaki to czynnik w odparowaniu pracuje na 20 bar przy schładzalnikach do mleka czesio26.Ja czesio26 takiego nie znam.A ty przy schładzalnikach mleka zapewne ze swoim doświadczeniem zapewne tak.

No klimatolog widzę ze mądrze piszesz ( i nie chodzi mi to że mnie bronisz ) ale że masz rację absolutną!!!
Zacząłem pracę w chłodnictwie w 79roku i cały czas mam ztym do czynienia. Jak pisałem kiedyś nie robię chłodnictwa > przez wielkie CH < ( i dla tego nie znajdziesz moich wpisów na taki temat ) w tej chwili 80% mojej roboty to właśnie chłodnie do mleka.

Nowsze płaszcze w chłodniach na R 22 to mogą to ciśnienie wytrzymać ale spróbuj napełnić 20 barów np. takiego szwedzkiego > wetholmesa < ale nie tylko to idę o zakład że nie uda Ci się nawet dojśc do 15 barów a płaszcz na końcówkach zgrzewów będzie strzelał aż w sąsiedniej wsi będzie słychać. Co do lutowania na srebro to przy takim ciśnieniu to srebro będzie tylko pryskać.

Z reszto opisałem to we wcześniejszym poście.
Tak samo mądrze z izolacją cieplną płaszcza ( zarówno ze sposobem jej usuwania jak tez ponownej izolacji.
Nie zamierzam polemizować dalej z takim bzdurnym wpisem ( czyli róbta i piszta co chceta ).
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa