Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Start w biznesie

70 Odpowiedzi, 71467 Wyświetleń

awax

2013-01-22, 20:06:28
Top użytkownik
klimatolog napisał(a):awax popieram Twoją wypowiedż w poście nr-46 odnośnie certyfikacji.Ale czy należy certyfikować firmy z długoletnią tradycją których właścicielami są osoby z wykształceniem kierunkowym i takowych zatrudniają?Odnośnie Certyfikacji powinny być widełki kto tak a kto nie.A teraz nie piszę o Twojej firmie bo znam internetową historię i staż.Ale chciałbym zadać pytanie.Czy chciał byś być egzaminowany w poważnej sprawie przez osobę mniej doświadczoną od Ciebie.Bo ja nie.A nawet nie widzę satysfakcji z tak uzyskanego certyfikatu.Co do certyfikacji i prawa wykonywania zawodu jestem na tak,ale dla początkujących w tej branży.Moim zdaniem ustawa powinna obejmować podmioty gospodarcze działające mniej niż lat(propozycja lat?)

Leszku,ja też jestem egzaminowany cyklicznie przez osoby,które być może są mniej doświadczone.Oczywiście nie wszyscy.Takie egzaminy zdajemy np przedłużając ważność SEP czy BHP itd itd.
Też uważam,że jeżeli zdobyłem kiedyś uprawnienia SEP i aktywnie pracuję w branży to powinny one być automatycznie przedłużane.Nie są i dlaczego u nas miałoby być inaczej?
Inna sprawa to to,że ustawa przewiduje certyfikację bez szkolenia i egzaminu dla osób ,które wykażą się doświadczeniem .Nie odrobiłeś lekcji i nie przeczytałeś.
Generalnie jednak chodzi mi o to,że spora część szarej strefy nie zainwestowałaby w zatrudnienie wykwalifikowanych osób oraz wyposażenie firmy w wymagane urządzenia.Ci którzy by to zrobili musieliby zacząć stosować uczciwe ceny aby zarobić na te koszty tak jak my.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa