awax napisał(a):Nie wiem jak inni ale ja jestem uzależniony od innych branż takich jak handel mleczarstwo przemysł spożywczy nawet transport i jeżeli oni padają to niestety ubywa mi klientów a certyfikaty uprawnienia zaświadczenia szkolenia i inne bzdury wcale mi nie pomagają są raczej kulą u nogi co do zorganizowania jestem za ale po to żeby ułatwić a nie utrudnić sobie życie przecież szara strefa była jest i będzie i ich certyfikaty i inne przepisy nie obowiązują bo czy ktoś widział przemytnika który płaci cło ? albo złodzieja płacącego VAT? A może powołać jeszcze parę służb np inspekcję chłodniczą lub straż klimatyzacyjną no i jeszcze trochę szkoleń najlepiej co roku płatnych np. po 1500 od pracownika no to napewno branża chłodnicza stanie się dochodowa tylko dla kogo?frost-ch napisał(a):Kiedy w końcu zaczniemy głośno mówić ,że jest żle w każdej branży w Polsce? Może poza politykąCzy inne branże walcząc o swoje interesy interesują się nami?No fakt są takie,to dystrybutorzy urządzeń chłodniczych i klimatyzacyjnych.Pilnują żebyśmy nigdy się nie zorganizowali.
Dzisiaj kolejny raz widziałem jak rolnicy blokują krajową 11tkę ,nie zauważyłem żeby na transparentach walczyli o prawa i warunki pracy innych branż.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Start w biznesie
70 Odpowiedzi, 71509 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY