Jeśli chodzi o aspekt wydajności pomiędzy czynnikiem r-12 a r-600a to to tak.To moje zdanie z którym kolega crocens zapewne się nie zgodzi i zamiast pisać na temat lepiej mu wychodzą psychologiczne rysopisy sprawców.Wracając do szczelności w układach z r-600a aby nadrobić wydajność zastosowano tak zwane wyparki,czyli kilka zwoi rurek które powodują odparowanie skroplin z nowoczesnych lodówek aby poprawić sprawność energetyczną.Niestety rozwiązanie to powoduje rozszczelnianie takich układów.Cienka ścianka CU nie wytrzymuje zachodzących reakcji chemicznych.Przy dawnych czynnikach stosowano w celu odparowania wody ciepło głowicy sprężarki.Taki talerzyk leżący na sprężarce do którego kapały skropliny które odparowywały i poprawiały pracę sprężarki zmniejszając temperaturę jej głowicy.A co za tym idzie poprawiając jej wydajność z powodu zmniejszenia objętości sprężanego czynnika w postaci gazu.Mam pewne wątpliwości odnośnie ekologii.Która lodówka jej bardziej szkodzi.Ta która pracuje 35-lat z czynnikiem kontrolowanym,czy ta nie z kontrolowanym która wytrzymuje średnio 6 lat i trzeba ją z utylizować a na jej miejsce wyprodukować nową do której potrzeba wygenerować energię.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY