Klimatyzatory firmy Daikin z najtańszej serii nie wiem gdzie są produkowane lata temu były robione na Słowacji a teraz to nawet nie chcę myśleć ... Inną już sprawą jest to że tych modeli niema w ofercie np w Niemczech czy Włoszech dlaczego ? Bo tam nie może być produktów tak niskiej jakości jak u nas , Daikin może sprzedawać w Polsce lub nie a najtańszym segmencie niestety nie będzie produktów z napisem "made in japan" . Firma też chce mieć jakiś wycinek z tortu dla chińczyków . Osobiście instalowałem wiele takich urządzeń i miałem przypadek że na 4 zainstalowane uruchomiły się dwa . Takiego przypadku nie miałem w modelach z najniższej półki .
Co do nie działania modeli LG z poprzedniego roku z obecnymi to jest częsty przypadek szczególnie w modelach z Korei , które cały czas są rozwijane i zmienia się protokół transmisji i to w zasadzie jest norma bo modele powinny być rozwijane ale chyba nie aż tak często . W innej marce z tego kraju protokół komunikacji zmienili nawet w ciągu sezonu ! Trzeba było zmieniać płytki w obu jednostkach .
Co do nie działania modeli LG z poprzedniego roku z obecnymi to jest częsty przypadek szczególnie w modelach z Korei , które cały czas są rozwijane i zmienia się protokół transmisji i to w zasadzie jest norma bo modele powinny być rozwijane ale chyba nie aż tak często . W innej marce z tego kraju protokół komunikacji zmienili nawet w ciągu sezonu ! Trzeba było zmieniać płytki w obu jednostkach .
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY