Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jednostka wewnetrzna LGlg s24aw

16 Odpowiedzi, 17817 Wyświetleń

jerzy

2013-02-26, 15:00:24
Nowy użytkownik
Witam
Mam ten sam problem co "chodkii" (jednostka wewnętrzna bez jednostki zewnętrznej) tylko na większą skalę.
W zajeździe wykorzystuję jednostki wewnętrzne klimatyzatora do współpracy z pompami ciepła dla centralnego ogrzewania lub chłodzenia latem. Czynnikiem w jedn. wewn. jest woda z CO.
Mam zainstalowanych kilka jednostek Samsunga i to działa. Ostatnio kupiłem 6 jedn.wewn. LG S24AW N53 (ASNW2465DU3) i 1 LG S24AW ASNW2465DH2.
Niestety po włączeniu, testują przez ok.3 min i się wyłączają, tak że trzeba aż odłączać je z zasilania żeby od nowa je włączyć. Wiem już że to brak komunikacji z jednostką zewnętrzną. Wiem też że jednostka zewnętrzna podaje na styk przewodu sterującego jakieś napięcie czytałem o 65 V ale też i o 56V. Czy wystarczy tam podać takie napięcie by chociaź coś chodziło?. Jeżeli tak to jaki to jest prąd zmienny czy stały ? Czy w jakiś inny sposób można oszukać elektronikę na płytce jedn.wewn. aby choć jedna z funkcji pilota chodziła bezprzerwy ? !!!
Ciekawostka bo ta 7 jednostka z końcówką H2 w jednym trybie, po naciśnięciu na pilocie funkcji "plazma" działa bez przerwy i pozwala na zmianę obrotów wentylatora ? Czym to może być spowodowane ? Innym oprogramowaniem? Czy można w jakiś sposób wgrać do pierwszych 6 jedn. oprogramowanie z 7 jedn. ???
Proszę o pomoc bo już nie wiem co robić.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa