Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

początki działalności związanej z klimatyzacją

16 Odpowiedzi, 20185 Wyświetleń

AdamAdamiak

2013-03-11, 12:32:52
Nowy użytkownik
Dzień dobry wszystkim

Na początku jako nowicjusz na forum, chciałbym przywitać wszystkich i serdecznie pozdrowić Smile

Przepracowałem dwa lata jako monter klimatyzacji, typu SPLIT oraz VRV, lecz stało się tak że musiałem się zwolnić no i zostałem na lodzie,
Postanowiłem złożyć podanie do PUP o jednorazową dotację na otwarcie własnej działalności gospodarczej, i wszystko na to wygląda że dostane te 20tys zł. Mogę wydać 12tys zł na sprzęt, 6tys zł na materiał, oraz 2 tys zł na reklamy, mniej więcej mam już proformy porobione, sprzęt z VALUE, dość dobrze nawet mi się pracowało na nim w byłej pracy, typowo montowałem klimatyzatory typu SPLIT firmy Rcool, czasem Samsung, i tu się nasuwa się kilka pytań, nie pozjadałem wszystkich rozumów świata no i niestety wszystkiego o klimatyzacji tak nie wiem, jakbyście mogli polecić jakieś książki, artykuły, itp na temat serwisowania klimatyzacji, montaż nie sprawia takich wielkich problemów, aczkolwiek wiadomo jak to jest z serwisowaniem, oraz jakie najczęściej klimatyzatory wieszacie? Udało mi się dogadać z jedną firmą (SINCLAR) i będę miał upust w wysokości 40%, trochę o niej poczytałem i widzę że same pozytywne opinię są na temat tej firmy, liczę że doradzicie jaką klimatyzację zakładać, jaka najlepiej się spisuje, czy są wielkie różnice w kulturze pracy ON/OFF a INVERTER, oraz cenowo jak to wygląda Smile

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa