Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Długość instalacji a moc

14 Odpowiedzi, 21781 Wyświetleń

Klimajster

2013-04-03, 06:28:26
Nowy użytkownik
Wiem doskonale, że wartości katalogowe podane są dla danych warunków w większości Tpom=27, Tzew=35 długość 5m, różnica wysokości 0m. Pytam czy istnieje charakterystyka zależności mocy od długości i różnicy poziomów, którą mogę się obronić przed odrzuceniem oferty. Klimatyzatory, które dobrałem do oferty mają katalogowo max różnicę poz. 15mb i długość 20 mb także spełniają wymagania. Nie posiadają natomiast charakterystyki zależności mocy od długości. W ofercie Toshiby nie macie urządzeń lecz jeśli posiadacie sprawdzone charakterystyki takich zależności to będę wdzięczny, bo będę miał możliwość podparcia się czymkolwiek. Podnieść moce urządzeń nie jest problemem tylko pytanie czy mam po co wtedy startować. Niestety czasy mamy jakie mamy.

Edit:

Znalazłem 2 charakterystyki 2 różnych producentów. Według nich moc przy długości max. jaką podają w katalogu spada nie więcej niż o 7 % w stosunku do nominalnej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-04-03, 09:18:22 przez Klimajster.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa