Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Minimalna długość rur w splicie

28 Odpowiedzi, 36207 Wyświetleń

klimatolog

2013-05-06, 19:07:43
Top użytkownik
Shitashii napisał(a):
Darekas napisał(a):
klimatolog napisał(a):Totalne bzdury marketingowe.Aby kupowawać rurociągi a nie je stwarzać.Kolejny dowód głupoty odnoszący się do ochrony środowiska naturalnego.Takie montaże powinny być demontowane na koszt użytkownika.A odzyskana miedż trafić tam gdzie jej jest miejsce.

Rozumiem że jak Ty montujesz to nie przestrzegasz minimalnej długości ścieżki czyli 3mb? Czy tak?

On nie montuje. Nie ma o tym pojęcia, czego dał wyraz w wielu postach.
Shitashii.Fakt.Już nie montuję.Lecz poprawiam błędy po takich jak Ty."Krótsza instalacja może spowodować, iż w pomieszczeniu będą słyszalne
odgłosy przepływającego czynnika chłodniczego."I zapewne Ty się z tym zgadzasz.A ja nie mam doświadczenia odpowiedniego aby to potwierdzić.Bo nie znam takiego przypadku.Shitashii] zapewne masz u siebie zamontowaną klimę z pętlą 3-metrową wokół JZ.Ale zapewniam Ciebie aby skompensować drgania rurociągu nie trzeba 3 metrowej pętli co wygląda nie estetycznie,tylko doświadczenia którego mi brakuje a Tobie nie.Jak chcesz to przyjadę do Ciebie na twój koszt i poprawię Twoje spaprane montaże z minimalną długością rurociągu.Który to taki na sam widok nie ma nic wspólnego z poprawnym prowadzeniem rurociągu gdzie przy takim montażu robimy nieświadomie wielki syfon w którym gromadzi się ogromna ilość oleju.Olej ma być w sprężarce.Daikin co na to?Dystrybucja oleju a kompensacja drgań rurociągu?Czasami dystrybutor to nie Daikin?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-06, 19:57:25 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa