Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Corsa B, 1.4 8V, 98r] Przestała działać klimatyzacja (dioda się pali)

31 Odpowiedzi, 30460 Wyświetleń

biernus

2013-05-14, 16:59:31
Nowy użytkownik
Temat praktycznie rozwiązany.
Po pierwsze czujnik jest "dziurawy" dosłownie - we wtyczce tak jak pisałem wcześniej oleju troszkę (po dmuchnięciu kompresorem przepuszcza) - do wymiany.
Finalnie podpiąłem prąd spowrotem do sprężarki - zmostkowałem wtyczkę od czujnika ciśnienia i klimatyzacja ruszyła - chodzi i chłodzi jak ta lala. Oczywiście teraz ostatnia rzecz zakup czujnika (10-30 pln za oryginalną używkę, 60 za najsłabszy nowy zamiennik).

Wszystkim, którzy chcieli pomóc bardzo dziekuje.

Do quariona, który pisał "Natomiast co do optymizmu, jestem realistą. Jeśli ktoś się napalił, że w 15 letnim samochodzie naprawi klimę za 30 zł to jest to dla mnie przykre." - tyle włąśnie mnie kosztowała naprawa klimy no oczywiście można policzyć jeszcze - 20minut swojego czasu + pisanie posta na forum ;D ale już nie rozmieniajmy się na drobne. Nie zawsze z każdą pierdołą trzeba jeździć do serwisów! motoryzacja to nie przemysł kosmiczny
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa