Witam,
Problem silnika rozwiązałem.
Udało się wyciągnąć ośkę z turbiny przez wyważanie kluczami (pomiędzy silnikiem a tuleją osadczą turbiny.
Silnik RPG25 pasuje od ZIBRO S1246 i jest dostępny w serwisie.
Tak więc rozebrałem silnik - wystarczy wyważyć osadzenie tylnego łożyska.
Pod pokrywą osadzenia łożyska jest umieszczona płytka czujnika obrotów (4 elementy) z czujnikiem Halla SS40A. Na oście wirnika jest plastikowy pierścień z magnesem.
Pierścień z magnesem zsuną się z radełkowania i odsuną od czujnika hala przez co czujnik nie generował obrotów - Chińczyk nie założył tulei dystansowej blokującej możliwość przesunięcia pierścienia z magnesem.
Po ustawieniu pierścienia, dorobieniu tlej dystansowej, złożeniu silnik i dalej jednostki wew. i napełnieniu, klima ruszyła.
Naprawa wycieku gazu to inna bajka.
Dziękuje za wszelka pomoc.
Temat zamykam.
Problem silnika rozwiązałem.
Udało się wyciągnąć ośkę z turbiny przez wyważanie kluczami (pomiędzy silnikiem a tuleją osadczą turbiny.
Silnik RPG25 pasuje od ZIBRO S1246 i jest dostępny w serwisie.
Tak więc rozebrałem silnik - wystarczy wyważyć osadzenie tylnego łożyska.
Pod pokrywą osadzenia łożyska jest umieszczona płytka czujnika obrotów (4 elementy) z czujnikiem Halla SS40A. Na oście wirnika jest plastikowy pierścień z magnesem.
Pierścień z magnesem zsuną się z radełkowania i odsuną od czujnika hala przez co czujnik nie generował obrotów - Chińczyk nie założył tulei dystansowej blokującej możliwość przesunięcia pierścienia z magnesem.
Po ustawieniu pierścienia, dorobieniu tlej dystansowej, złożeniu silnik i dalej jednostki wew. i napełnieniu, klima ruszyła.
Naprawa wycieku gazu to inna bajka.
Dziękuje za wszelka pomoc.
Temat zamykam.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY