coolmaker1 napisał(a):Witam.Może stosowanie denaturatu jest uważane za "druciarstwo" lecz starym chlodniarzom CH3OH nie raz uratował ciężką awarię i wybawil z opresji.PozdrawiamStary nie znaczy doświadczony .Ja też jestem stary doświadczeniem ale takiej partyzantki boże pomóż na kilka godzin aby element dławiący naprawdę się nie zadławił (zamarzł bo to chyba masz na myśli pisząc wybawił) nigdy nie stosowałem.To podobnie jak byś zapalił lampion cmentarny podgrzewający element rozprężny bez wymiany filtra odwadniacza który wyłapie wilgoć.Ale dlaczego starzy chłodniarze nie nauczyli ciebie aby wyeliminować przyczynę wilgoci w układzie chłodniczym tylko dorażną pomoc jak pogotowie chłodnicze.O skutkach energetycznych nie będę prawił wywodów gdyż uważam że kolega Wit napisał wystarczająco dużo.Znam takich starych co zalecają 25 gram na kilogram czynnika.Ciekawe jak to odnosi się do temperatury i ciśnienia skraplania i odparowania oraz pracy sprężarek tłokowych które nie tolerują uderzeń cieczy?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY