Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

płukanie po pęknieciu wymiennika płaszczowo-rurowego

42 Odpowiedzi, 38372 Wyświetleń

klimatolog

2013-05-31, 18:55:12
Top użytkownik
coolmaker1 napisał(a):Witam.Może stosowanie denaturatu jest uważane za "druciarstwo" lecz starym chlodniarzom CH3OH nie raz uratował ciężką awarię i wybawil z opresji.Pozdrawiam
Stary nie znaczy doświadczony .Ja też jestem stary doświadczeniem ale takiej partyzantki boże pomóż na kilka godzin aby element dławiący naprawdę się nie zadławił (zamarzł bo to chyba masz na myśli pisząc wybawił) nigdy nie stosowałem.To podobnie jak byś zapalił lampion cmentarny podgrzewający element rozprężny bez wymiany filtra odwadniacza który wyłapie wilgoć.Ale dlaczego starzy chłodniarze nie nauczyli ciebie aby wyeliminować przyczynę wilgoci w układzie chłodniczym tylko dorażną pomoc jak pogotowie chłodnicze.O skutkach energetycznych nie będę prawił wywodów gdyż uważam że kolega Wit napisał wystarczająco dużo.Znam takich starych co zalecają 25 gram na kilogram czynnika.Ciekawe jak to odnosi się do temperatury i ciśnienia skraplania i odparowania oraz pracy sprężarek tłokowych które nie tolerują uderzeń cieczy?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa