problem z denaturatem jest taki, ze nie wiadomo czym jest skażany -i substancja skażająca może uszkadzać uzwojenia sprężarek lub powodować zacieranie panewek -np. do skażania używane są czasem organiczne substancje lekko zasadowe...
ponadto denaturat może zawierać zanieczyszczenia rozpuszczone w alkoholu -lub wodzie i pozostawiać osad zapychający instalacje -lub powodujący... przycieranie panewek.
podobnie zawartość wody... denaturat może mieć 95% alkoholu -a może mieć tylko 90%
a lać w układ 10% wody -to tworzenie problemu zamiast jego usuwania.
jeśli już alkohol -to nie denaturat a czysty ze sklepu z chemikaliami. i niekoniecznie etylowy.
ale to i tak partyzantka.
Nie wiem -nie próbowałem -ale jeśli miałbym podjąć ryzyko -to próbowałbym płukać alkoholem poliwinylowym -CZYSTYM.
Profesjonalnie -to wypożyczyć -nająć maszynę do płukania czynnikiem...
ponadto denaturat może zawierać zanieczyszczenia rozpuszczone w alkoholu -lub wodzie i pozostawiać osad zapychający instalacje -lub powodujący... przycieranie panewek.
podobnie zawartość wody... denaturat może mieć 95% alkoholu -a może mieć tylko 90%
a lać w układ 10% wody -to tworzenie problemu zamiast jego usuwania.
jeśli już alkohol -to nie denaturat a czysty ze sklepu z chemikaliami. i niekoniecznie etylowy.
ale to i tak partyzantka.
Nie wiem -nie próbowałem -ale jeśli miałbym podjąć ryzyko -to próbowałbym płukać alkoholem poliwinylowym -CZYSTYM.
Profesjonalnie -to wypożyczyć -nająć maszynę do płukania czynnikiem...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY