koszty instalacji praktycznie żadne, rury położone, tak jak pisałem mam agregat, chłodnicę kanałową, wymiennik płytowy (1,7m2). bojler miał by się nagrzewać od słońca - proponujesz solary czy bojler na dachu ?
zawory trójdrogowe kulowe z siłownikiem . nad automatyką nie myślałem jeszcze. zastanawia mnie czy do sterowania rozmrażaniem nie można by wykorzystać presostatu który mierzył by podciśnienie w komorze agregatu (gdy parownik zaszroniony brak przepływu powietrza i wieksze podciśnienie wywołane przez wentylator. oczywiście nie mówię tu o presostacie chłodniczym ale o takim dość precyzyjnym na ciśnienia w okolicy atmosferycznego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-06-05, 16:07:37 przez mister.)
zawory trójdrogowe kulowe z siłownikiem . nad automatyką nie myślałem jeszcze. zastanawia mnie czy do sterowania rozmrażaniem nie można by wykorzystać presostatu który mierzył by podciśnienie w komorze agregatu (gdy parownik zaszroniony brak przepływu powietrza i wieksze podciśnienie wywołane przez wentylator. oczywiście nie mówię tu o presostacie chłodniczym ale o takim dość precyzyjnym na ciśnienia w okolicy atmosferycznego.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY