Jest to układ czterosprężarkowy do klimatyzacji i przy każdej sprężarce taki regulator.
Układ słabo daje radę, był gościu, dobry fachowiec i stwierdził:
1. Wyciek czynnika 70%- ok. sądząc po wzierniku i ciśnieniach ma rację
2. Czynnik do wymiany bo rozwarstwiony- ok, można się zgodzić
3. Rotalocki do wymiany bo niektóre skorodowane i puszczają- można by było wymienić uszczelki teflonowe a skorodowane są z wierzchu a nie w środku, duże zawory=dużo roboty i duży koszt
4. Wymiana oleju- stwierdzić tak bez testu czy zakwaszony czy jaki
5. Do wymiany wszystkie regulatory poziomu oleju- i tu właśnie nie mam pojęcia jak to stwierdził
Robocizna i koszt przez niego wystawiony chyba zaporowo.
Dwa tygodnie później wezwanie bo wywaliło alarm, wtedy mój pierwszy kontakt z urządzeniem.
Okazuje się że padła jedna sprężarka, wali do uziemienia.
Moje obserwacje regulatorów co prawda układ chodzi ok 10 min bo wywala niskiego nie wniosły nic, poziom oleju się utrzymuje, więc nie wiem czemu stwierdził ich wymianę.
Dlatego potrzebuję jakieś informacje na temat ich działania i objawy ich uszkodzeń
Chyba że to jest zaporowe by za to się nie brać
Układ słabo daje radę, był gościu, dobry fachowiec i stwierdził:
1. Wyciek czynnika 70%- ok. sądząc po wzierniku i ciśnieniach ma rację
2. Czynnik do wymiany bo rozwarstwiony- ok, można się zgodzić
3. Rotalocki do wymiany bo niektóre skorodowane i puszczają- można by było wymienić uszczelki teflonowe a skorodowane są z wierzchu a nie w środku, duże zawory=dużo roboty i duży koszt
4. Wymiana oleju- stwierdzić tak bez testu czy zakwaszony czy jaki
5. Do wymiany wszystkie regulatory poziomu oleju- i tu właśnie nie mam pojęcia jak to stwierdził
Robocizna i koszt przez niego wystawiony chyba zaporowo.
Dwa tygodnie później wezwanie bo wywaliło alarm, wtedy mój pierwszy kontakt z urządzeniem.
Okazuje się że padła jedna sprężarka, wali do uziemienia.
Moje obserwacje regulatorów co prawda układ chodzi ok 10 min bo wywala niskiego nie wniosły nic, poziom oleju się utrzymuje, więc nie wiem czemu stwierdził ich wymianę.
Dlatego potrzebuję jakieś informacje na temat ich działania i objawy ich uszkodzeń
Chyba że to jest zaporowe by za to się nie brać
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY