Kielichy jak nie trudno się domyślić robiłem kielicharką
Zakładam, że jeżeli to kwestia czynnika, to najpierw usunę nieszczelność. Kielichy były idealne jednak kluczy dynamometrycznych nie posiadam więc postawiłem na wprawną rękę - na usprawiedliwienie dodam że reszta klimatyzatorów jest ok - skręcona z porównywalną siłą.
Z serwisem u mnie nie jest tak łatwo. Przed decyzją o samodzielnym montażu rozmawiałem z kilkoma osobami które się tym zajmują "profesjonalnie".
Dla pierwszego - za wysoko, drugi chciał żebym sam załatwił mu rusztowania, trzeci chciał więcej za montaż niż zapłaciłem za sprzęt, czwarty - jedyny normalny nie miał terminu. Jakoś nie mam ochoty teraz do nich dzwonić.
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie - czy rurę gazową lub cieczową można łączyć, czy musi być koniecznie w jednym kawałku? Z jednej strony występuje w nich niezłe ciśnienie, z drugiej jest przecież przykręcona do jednostek więc może to nie problem. Pytam ponieważ zostały mi kawałki rur - może kiedyś da się je wykorzystać.
Zakładam, że jeżeli to kwestia czynnika, to najpierw usunę nieszczelność. Kielichy były idealne jednak kluczy dynamometrycznych nie posiadam więc postawiłem na wprawną rękę - na usprawiedliwienie dodam że reszta klimatyzatorów jest ok - skręcona z porównywalną siłą.Z serwisem u mnie nie jest tak łatwo. Przed decyzją o samodzielnym montażu rozmawiałem z kilkoma osobami które się tym zajmują "profesjonalnie".
Dla pierwszego - za wysoko, drugi chciał żebym sam załatwił mu rusztowania, trzeci chciał więcej za montaż niż zapłaciłem za sprzęt, czwarty - jedyny normalny nie miał terminu. Jakoś nie mam ochoty teraz do nich dzwonić.
Nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie - czy rurę gazową lub cieczową można łączyć, czy musi być koniecznie w jednym kawałku? Z jednej strony występuje w nich niezłe ciśnienie, z drugiej jest przecież przykręcona do jednostek więc może to nie problem. Pytam ponieważ zostały mi kawałki rur - może kiedyś da się je wykorzystać.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY