neeken napisał(a):Witam, byłem w serwisie specjalizującym się klimatyzacją samochodową i tak, w samochodzie Opel Vectra C(2008r) zażyczyli sobie:
-skraplacz - 400zł
-osuszacz - 150zł
-sprężarka - 550zł za uszczelnienie (wycieki są w okolicach uszczelnienia, ale za kilka dni będą rozbierać samochód i powiedzą czy tylko uszczelnienia poszły czy trzeba wymienić sprężarkę - 980zł)
-wymiana sprężarki - 250 zł
- wymiana skraplacza + osuszacza - 250 zł
co daje 1600zł, chyba że sprężarka do wymiany to 2030zł
Czy to dobre ceny? Samochód kilka miesięcy temu sprowadzony z dani, 5-letni, (prawdopodobnie) bezwypadkowy. Możliwe żeby aż tyle podzespołów nie działało?
Jeszcze jedno pytanie po wyjeździe z warsztatu zauważyłem znaczne zużycie paliwa, jak kiedyś jechałem i było zużycie 7l/100km to teraz skoczyło do 14l/100km - tak przez około 30min całej jazdy. Czy to możliwe że coś namieszali mi w warsztacie? Coś tam przy akumulatorze grzebali i wpuszczali gaz do klimy aby sprawdzić szczelność sprężarki. Do środy mam dać im znać czy mają sprowadzać części, w sobotę ewentualna wymiana. Proszę o pomoc czy się opłaca i co z tym zużyciem paliwa jeżeli ktoś się orientuje.
Pozdrawiam.
Nie rozumiem jednego - "wypuszczali gaz z klimy aby sprawdzić szczelność zprężarki". Ile tego "gazu" tam było?
Jeżeli jst nieszczelność w układzie, to R134a powinien "wyparować"
Jakie było ciśnienie w układzie przed "wypuszczeniem gazu?"
Na Twoim miejscu zainwestował bym 60 zł w sprawdzenie szczelności nadciśnieniem (azot 16 do 24 bar na 24h)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY