jack63 napisałeś(Dobrym rozwiązaniem byłoby takie zaprogramowanie automatyki lub choćby użycie czasówki aby "pogonić" sprężarkę na fula przez chwilę co jakiś czas jak to się robi przy inverterach.) Trochę się pogubiłeś nie mając doświadczenia.Zapewne pisząc o inverterach miałeś na myśli układ klimatyzacji.Ale w tym przypadku rozważamy układ mrożni szokowej i bardzo niskich temperatur parowania a co za tym idzie utrudnioną dystrybucję oleju i smarowanie sprężarek.Zapewne masz rację że można było by pogonić olej puszczając układ na 100-procent jak to się robi jak napisałeś w inverterach.W których w tym momencie zawór rozprężny otwiera się elektrycznie aby olej wrócił na swoje miejsce.Ty proponując swoje rozwiązanie .nawet nie zapytałeś na jakim elemencie dławiącym działa ta mrożnia.Bo jak na TZR to twoje pogonienieukładu jest warte co twoje doświadczenie ludzi montujących mrożnie szokowe bez pomp oleju w sprężarkach.Jestem ciekaw jak by miał wrócić olej przez zawór rozprężny przy zalodzonej chłodnicy szokówki.
Na to nie będę się wypowiadał bo szkoda mojej klawiatury Zanim napiszesz coś na forum wytrzeźwiej.
Jaka "sprawna indukcja" ???
Jaki wpływ ma indukcja na łożyska???
A może ma wpływ na ocieplenie klimatu?
I jak można zakupić konsumpcję??odpisując laikowi
Na to nie będę się wypowiadał bo szkoda mojej klawiatury Zanim napiszesz coś na forum wytrzeźwiej.
Jaka "sprawna indukcja" ???
Jaki wpływ ma indukcja na łożyska???
A może ma wpływ na ocieplenie klimatu?
I jak można zakupić konsumpcję??odpisując laikowi
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-07-16, 17:12:35 przez klimatolog.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY