Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mroźnia i wydajność sprężarek.

26 Odpowiedzi, 27511 Wyświetleń

klimatolog

2013-07-18, 18:30:23
Top użytkownik
zarize co masz na myśli pisząc- ze testowane na średniej wydajnosci polhermetykach Bitzera pracują latami bez zauwazalnej szkody dla sprezarki -Napisałeś tak że -Układ na falowniku pracuje nie jako szok a tylko jako przechowalnia odczytaj! Poza tym z każdym odszranianiem sprezarka chodzi na 100 procent i zawor otwiera sie na 100 -Tak ale jako przechowalnia -mrożnicza.A poza tym sprężarka nie pracuje z każdym odszranianiem.I jak pisałem po odszranianiu zawór nie zawsze się otwiera na tyle co pozwala jego budowa. Pisałem o tym w tym temacie ale jednak antypatia w stosunku do mojej osoby bierze górą niż racjonalne Twoje myślenie.Otworzy się jak będzie odmrażanie nie skuteczne?To jeden z przypadków.I tu wynikają problemy z powrotem oleju.Może nadal jesteś nie świadomy ale omawiany przykład to układ nisko-temperaturowyA czy w takich układach z regulacją mocy i twoim doświadczeniem stosujesz dwa przekroje rurociągu na ssaniu w przypadku kiedy sprężarka jest powyżej chłodnicy aby zapewnić odpowiednią prędkość i możliwość powrotu oleju do sprężarki zarize?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa