jack63 napisał(a):Spróbuj zresetować pilota. Powinien być malutki otworek do wsadzenia spinacza biurowego a w nim przycisk. Czasami opisany. Naciśnięcie go ustawia pilota w pozycji takie jak po "urodzeniu". Nie nastawiaj czasu ani timera. Wyłącz całkowicie klimatyzator z sieci na dłuższą chwilę. Włącz zasilanie a potem klimatyzator pilotem.
Już nie raz to robiłem. Nawet kupiłem nowego pilota. Na pilocie nastawiona temperatura 17 stopni, do tego włączony tryb COOL.
Właśnie jestem w obiekcie gdzie jest zainstalowana ta klima i dosłownie właśnie włączyła się sama, przełączyła się na defrost zapaliła się czerwona dioda, chwilę coś tam pobulgotało jak przyłożyłem ucho do splita, skraplacz zaczął się nagrzewać, po chwili włączył się wentylator, dmuchnęło ciepłym powietrzem przez kilkanaście sekund, po czym wyłączyła się dioda defrost, zapaliła się lampka Timer (pomarańczowa) i klima zaczęła chłodzić. Zielona lampka Operation zaczęła migać.
Chłodziła tak ze 30 minut, potem ponownie zapaliła się dioda czerwona Defrost, zabulgotało w skraplaczu, ten się nagrzał, dmuchnęła ciepłym powietrzem i po chwili przeszła w tryb chłodzenia.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY