Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Czy da się domowym sposobem określić poziom czynnika w kilmatyzacji?

44 Odpowiedzi, 57287 Wyświetleń

Tomac

2013-08-03, 05:12:57
Nowy użytkownik
Dzięki za odpowiedź.
Vlad24 napisał(a):Moim zdaniem, nie brakuje jej czynnika, tylko ew jest za słaba jak na aktualne temperatury i wielkość pomieszczenia.
Rzeczywiście, przy tym pomiarze klima była obciążona na maksimum (jest zamontowana w jednym z pokoi, a podczas pomiarów były otwarte drzwi do pozostałych pomieszczeń. Dodatkowo żądaną temperaturę ustawiłem na minimum - 16 stopni).

Jednak Ty pisałeś:
Vlad24 napisał(a):Zmierz temperaturę rury ssącej - grubszej np po 15 min pracy klimatyzacji na najwyższych obrotach wentylatora
Ja z tego zrozumiałem, że tak właśnie mam zrobić. Zrozumiałem, że urządzenie musi chodzić na pełnych obrotach co najmniej 15 minut przed mierzeniem, a takie warunki chyba oznaczają, że trzeba próbować z niej wycisnąć więcej, niż może dać.

Wygląda na to, że coś zrozumiałem źle. Mógłbyś sprecyzować, jakie warunki mam zapewnić do dokonania tego pomiaru?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa