Osuszacz przyjechał na warsztat jako niesprawny.
Nieszczelność na kapilarach - dwie kapilary ocierały się i w miejscach przetarć zakute w rurkę 6 i zalutowane.
Azot 25 bar potem wymiana filtra i próżnia.
Urządzenie miało wymienianą wcześniej sprężarkę, włożona sprężarka na R407c, wymieniający nie zostawili informacji ile gazu i jakiego wrzucili. Stara tabliczka znamionowa mówi o 1,265kg R-22, ale przypuszczam że było napełnione R407c.
Problem jest z przegrzewającą się sprężarką. Pierwsze uruchomienie 0,80kg R407c na wagę i potem na ciśnienie powoli, tak aby uzyskać okolice odparowania 0*C. Po uzyskaniu odparowania w okolicach 0*C-3*C (1,2 kg R407c) wyłączyła się sprężarka, jak się okazało po zdjęciu blach, zagotowała się.
Urządzenie z 99r, dtrki brak, na necie tez nic nie ma. Po modelu sprężarki też nic nie dowiedziałem się.
Sprężarka pobiera przy 0,8 kg gazu 3,2A, przy 1kg 3,4A.
Temperatura rurki tłoczenia mierzone 3 cm za sprężarką ok 45*C, obudowy sprężarki dochodzi do 70*C.
Ssanie 2,60 Bara, odparowanie -6,7*C, Przegrzanie -25*K
Brak przyłącza na tłoczeniu.
Nie wiem na jakim odparowaniu powinien pracować ten osuszacz.
Nie wiem czy ta sprężarka jest poprawnie dobrana do urządzenia.
Na zdjęciach jest tabliczka znamionowa urządzenia i "nowej" sprężarki
Nieszczelność na kapilarach - dwie kapilary ocierały się i w miejscach przetarć zakute w rurkę 6 i zalutowane.
Azot 25 bar potem wymiana filtra i próżnia.
Urządzenie miało wymienianą wcześniej sprężarkę, włożona sprężarka na R407c, wymieniający nie zostawili informacji ile gazu i jakiego wrzucili. Stara tabliczka znamionowa mówi o 1,265kg R-22, ale przypuszczam że było napełnione R407c.
Problem jest z przegrzewającą się sprężarką. Pierwsze uruchomienie 0,80kg R407c na wagę i potem na ciśnienie powoli, tak aby uzyskać okolice odparowania 0*C. Po uzyskaniu odparowania w okolicach 0*C-3*C (1,2 kg R407c) wyłączyła się sprężarka, jak się okazało po zdjęciu blach, zagotowała się.
Urządzenie z 99r, dtrki brak, na necie tez nic nie ma. Po modelu sprężarki też nic nie dowiedziałem się.
Sprężarka pobiera przy 0,8 kg gazu 3,2A, przy 1kg 3,4A.
Temperatura rurki tłoczenia mierzone 3 cm za sprężarką ok 45*C, obudowy sprężarki dochodzi do 70*C.
Ssanie 2,60 Bara, odparowanie -6,7*C, Przegrzanie -25*K
Brak przyłącza na tłoczeniu.
Nie wiem na jakim odparowaniu powinien pracować ten osuszacz.
Nie wiem czy ta sprężarka jest poprawnie dobrana do urządzenia.
Na zdjęciach jest tabliczka znamionowa urządzenia i "nowej" sprężarki
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY