Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Chłodnia na spożywkę - problem

84 Odpowiedzi, 74664 Wyświetleń

elektromechanik

  2013-08-17, 13:03:36
Zaawansowany użytkownik
#13
Czyli jestem coraz bardziej pewien zbyt małego agregatu.
Aby obniżyć temp. parowania zmniejszyć trzeba ilość gazu podawanego do chłodnicy i dlatego zaszroniona jest tylko część chłodnicy. Jeśli zwiększy się ilość gazu to chłodnica bedzie chłodzić cała ale wzrośnie ciśnienie a przez to temperatura parowania - ZA MAŁA WYDAJNOŚĆ AGREGATU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

  • Pokaż wersję do druku


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa