Witam Kolegów. Za kilka tygodni będę musiał zaproponować klientowi system klimatyzacji. Na parterze 5 sztuk jednostek wewnętrznych - kasetony i splity po 2-3 kW . Na pierwszym piętrze inny klient -9 jednostek wewnętrznych -tak samo kasety i splity po 2-3 kW na pomieszczenie . Ponieważ w tym budynku będzie dwóch inwestorów - to systemów nie mogę łączyć. Mam do wyboru System VRV np. Daikina lub MDV, System Multi dowolnej firmy , lub system Multi FDx - firmy LG. Nie biorę pod uwagę systemu tzw J firmy Fujitsu - bo mam niedobre doświadczenia z tą firmą
Mam pytanie kto z Was instalował system FDx - firmy LG ? . Najbardziej mi odpowiada ze względu na konfigurację pomieszczeń . System Multi - też mógłby być ale za dużo rur . A jednostki zewnętrzne stoją na poziomie gruntu. Co możecie podpowiedzieć ?
Mam pytanie kto z Was instalował system FDx - firmy LG ? . Najbardziej mi odpowiada ze względu na konfigurację pomieszczeń . System Multi - też mógłby być ale za dużo rur . A jednostki zewnętrzne stoją na poziomie gruntu. Co możecie podpowiedzieć ?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY