Maxikold napisał(a):czescZałożona w zeszłym roku, tak że pracowała raptem jeden sezon i miała parę miesięcy przerwy - w czasie tej przerwy uciekła środek i trzeba było dopełniać.
jak długo juz masz ta jednostke i czy wczesniej dawała sobie rade?
Czy dawała radę - powiem tak: teraz też daje radę, ale wydaje mi się, że rok temu była wydajniejsza. Jak zamknę drzwi do pokoju z klimą to sobie radzi. Jak odchylę drzwi, żeby ochłodzić też inne pokoje to jest słabo - nieco schładza, ale wydaje mi się, że rok temu w podobnych temperaturach schładzała mocniej.
Maxikold napisał(a):czescNie było próżni, tylko dołożony czynnik. Ile zostało dołożone - nie mam pojęcia. Serwisanci po prostu przypięli butlę z czynnikiem, załączyli klimę na maksimum i dopuszczali patrząc na manometry i mierząc temperaturę termoparą.
czy podczas ostatniej naprawy robiona była proznia czy tylko dolozenie czynnika chlodniczego i ile zostalo dolozone?
AdamAdamiak napisał(a):skraplacz, parownik czysty jest?Tak - jeśli chodzi o to, czy nie są zabite jakimiś liśćmi czy watą z topoli to nie - są czyste.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY