Shitashii napisał(a):Shitashii.Co masz na myśli pisząc Układy VRV Układy VRV są przewymiarowane na np 140%Co jest przewymiarowane?Cały układ czy jego część?Czy możesz swoje stwierdzenie sprecyzować?Bo jak rozumiem może według Ciebie 140 procent większa sprężarka i reszta tak jak ilość czynnika w układzie.Moim zdaniem 40 procent może być większa chłodnica w przechowalniach.Twoja teoria nie sprawdzi się tam gdzie potrzebujemy minusowych osiągnięć temperaturowych,czasami przewymiarować można chłodnicę o40procent w takich układach aby przechowalnia warzyw ich nie osuszała,klimatolog napisał(a):Czyli uważasz że układ przepełniony?Jestem ciekaw jak będzie działał gdy zapotrzebowanie mocy będzie na poziomie 100 procent i braku 10 procent czynnika?Współczynnik jednoczesności?W układach sterowania sie kłania barbie?Wszyscy chcą zupy a dla 10 procent jej nie ma.barbie mała awaria z zanikiem napięcia w regionie wyprowadzi Ciebie z tego 10 procentowego błędu.Bo jednocześnie musisz nakarmić wszystkich a zabraknie tobie 10 procent mocy.Wszyscy wołają papu a sterowniki zaprogramowane krzyczą jestem głodny?Niby te 10 procent?Może z doświadczenia dodam.Te najbardziej oddalone cierpią.
Układy VRV są przewymiarowane na np 140% i co? I wszyscy żyją.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-09-03, 19:38:16 przez klimatolog.)
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY