W centrach dystrybucji komory plusowe (warzywa, nabiał, mięso) utrzymujemy temperaturę powyżej zera a w komorze z czekoladą około +15C i latem chłodzimy a zimą grzejemy ciepłem skraplania odzyskanym na wymienniku. Problem pojawia się zimą przy minusowych temperaturach na zewnątrz w komorach załadowczych zerowych przy rampach w czasie dostaw towaru (a są to dziesiątki samochodów) temperatura może spaść poniżej nastawy i wtedy trzeba trochę podnieś temperature.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Ogrzewanie parownikiem.
15 Odpowiedzi, 13143 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY