Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wybuch sprężarki klimatyzacji.

62 Odpowiedzi, 75595 Wyświetleń

driver1979

2013-10-21, 18:24:20
Użytkownik
gboczar napisał(a):Witam,
Piszę na tym forum ponieważ wiem że się znacie. Panowie wybuchła mi sprężarka od klimatyzacji w BMW e36, sprężarka była na gaz R12, dokładnie wyrwało sprężarkę z łapy silnika wraz ze śrubami oraz rezerwało całkowicie tylną część sprężarki gdzie znajduje się gaz rozerwało ją na drobny mak, wybuch był niesamowicie głośny oraz uszkodził wiele elementów pojazdu w tym rozwalił łapę mocowania SILNIKA w mak! Panowie zgłosiłem sprawę do prokuratury. Chciałem zapytać czy taki wybuch jest spowodowany nieprawidłowym gazem? Napełniając widziałem jak nabijają gaz taki jak z bultki propan butan. Czy to mogła być przyczyna? WYbuch był naprawdę ogromy, części leżały w promieniu 30m od samochodu. Czy napełnienie sprężarki dostosowanej do gazu R12 gazem R134a jest dopuszczalne i legalne? Skoro sprężarka pracuje na oleju mineralnym??

Panowie dajcie znać co i jak.

Nie na widzę odpowiedzi typu nie masz pojęcia czy jedź do speca, ale powiem jedno. Aleś Urwał :lol: :lol: :lol:
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa