Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wybuch sprężarki klimatyzacji.

62 Odpowiedzi, 75644 Wyświetleń

gboczar

2013-10-21, 21:41:29
Nowy użytkownik
Własnie sprężarka była sprawna, napewno pęknięc nie było, widzieli by to na Okręgowej stacji bo zaglądali wszędzie. Najpierw próbowałem się dogadać jednak oni nie chcieli wiec poszedłem w odpowiednie miejsce.

Koledzy żartujemy sobie 2 miesiące po fakcie, a trzeba dziękować bogu że mam głowę i że widzę bo naprawdę to były sekundy jak podniosłem głowę.

Koledzy czy wogóle taki wybuch może nastąpić jeśli jest napełnione dobrym czynnikiem freonem R12 jak w tym przypadku? Czy te gazy są wybuchowe aby narobić takich uszkodzeń? Dla mnie to jest szok i nie do pomyślenia. Napewno uszkodzeń mechanicznych sprężarki nie było bo by to zobaczyli przy kontroli pojazdu bo zaglądli w każdą dziurę. Ogólnie samochód był mega zadbany wszystko zmieniane na bieżąco.

Czy można zastąpić w tym samochodzie Freon R12 Freonem R134a? Jeśli na tabliczce jest napisane że ma być R12??
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-10-21, 22:09:18 przez gboczar.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa