Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wybuch sprężarki klimatyzacji.

62 Odpowiedzi, 75531 Wyświetleń

klimatolog

2013-10-29, 19:33:03
Top użytkownik
dokładnie wyrwało sprężarkę z łapy silnika wraz ze śrubami Napisał zainteresowany.Dopowiem od siebie.Sprężarka spadła sama podczas jazdy ciągniona.Resztę i efekt załatwiło tarcie.Jak napisałeś Marek. Generalnie dziwna sprawa.Poczekajmy na werdykty Temidy?Reszta to nasze domysły i przypuszczenia.Może też warto zaznaczyć im większa zawartość w atmosferze gazu wybuchowego tym mniejsza szansa na jego eksplozję.Dla osób nie w temacie aby wypowiedż kolegi i bardzo słuszna była zrozumiała?mg-napisałeś=Ja przypuszczam że układ był nieszczelny i został napełniony niebezpiecznym czynnikiem chłodniczym.Ja swoje przypuszczenia które powielasz napisałem w poście nr-29.Ale nie o to chodzi.Nasuwa się ewentualne pytanie podczas tej dywagacji.Zakładając że urządzenie zostało napełnione czynnikiem wybuchowym.Co było inicjacją do tego wybuchu?.Bez inicjacji i odpowiednich warunków o których pisze Shitashii nie będzie wybuchu.Analizując dalej mogło dojść do inicjacji wybuchu pod względem tarcia sprężarki o podłoże szosy o ile zostały spełnione procenty podane przez kolegę Shitashii.To się nazywa zbieg okoliczności?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-10-29, 19:41:34 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa