Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Samsung on/off+Pakiet zimowy Buderman SC4

41 Odpowiedzi, 37845 Wyświetleń

bartek2700

2013-11-06, 20:22:23
Użytkownik
Shitashii napisał(a):
bartek2700 napisał(a):
Shitashii napisał(a):Ale to ma być regulacja wentylatora a nie sprężarki. Samo podłączenie (jeśli zgodne z przedstawionym schematem) wydaje się prawidłowe, błąd musi być gdzieś indziej. Jeśli faza w j.w. jest podłączona pod 2, to trzeba odłączyć przewód prowadzący do elektroniki.
Zle mnie zrozumiałeś nie chcę regulować sprężarki tylko zasilić regulator z zacisku z którego sprężarka dostaje sygnał od elektroniki z jednostki wewnętrznej że ma ruszyć...
To jeszcze gorzej. Grzałka karteru nie będzie działać, poza tym jeśli regulator nie ma ciągłego zasilania, to... (no właśnie zapomniałem co dokładnie). Albo zapomina ktoreś ustawienie, albo ma duże opóźnienie w załączaniu wyjścia na wentylator, albo jeszcze coś. Kiedyś to testowałem i coś mi się w takim sposobie nie podobało (pomijając nawet grzałkę, że nie grzeje). Dlatego zawsze daję dodatkowy kabelek, albo chociaż żyłę.
ciągłe zasilanie regulatora bedzie skutkowało tym że przy wyłączonym klimatyzatorze wentylator będzie cały czas pracował przynajmniej tak mi się wydaje,co do grzałki to się zgodzę przydałoby się stałe zasilanie może przez jakiś tani termostat żeby latem nie grzała?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa