A może to wina resztki butanu która pozostała w postaci płynnej i podczas przewrócenia butli podczas napełniania przedostała się do mojej klimatyzacji? (chłopak chwalił się przecież ze czynnik jest z Rosji ponadto butla była identyczna jak do propan butan tylko napisy zamazane.) nobody jakoś nie przekonuje mnie Twoja opinia, wśród tylu specjalistów którzy są na tym forum od wielu lat i mają odpowiednią ilość postów.
Poza tym jeśli producent zaleca R12 i pisze to jak byk na samochodzie oraz na sprężarce to taki gaz trzeba napełniać lub się tego nie podejmować. Sprężarka dostosowana jest do gazu R12 i posiada olej mineralny, każdy teraz mi mówi że chcąc napełnić R134a trzeba zmienić olej oraz oringi, może to spowodowało rozszczelnienie układu i dostał się tlen. Jeśli zrobię ekspertyzę u producenta to oczywiście to potwierdzi.
Tyle w tym temacie z mojej strony.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-11-07, 18:32:27 przez gboczar.)
Poza tym jeśli producent zaleca R12 i pisze to jak byk na samochodzie oraz na sprężarce to taki gaz trzeba napełniać lub się tego nie podejmować. Sprężarka dostosowana jest do gazu R12 i posiada olej mineralny, każdy teraz mi mówi że chcąc napełnić R134a trzeba zmienić olej oraz oringi, może to spowodowało rozszczelnienie układu i dostał się tlen. Jeśli zrobię ekspertyzę u producenta to oczywiście to potwierdzi.

Tyle w tym temacie z mojej strony.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY