Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z Ladami

40 Odpowiedzi, 43517 Wyświetleń

klimatolog

2013-11-10, 16:49:53
Top użytkownik
barbie napisał(a):Leszek przeczytaj ze zrozumieniem 1 post-skraplanie jest 14-16 .Polecam elementarz Falskiego .
.Kolego barbie dlatego napisałem aby zacząć od prawidłowej regulacji skraplania.Bo moim zdaniem a nie że tak mi się wydaje ciśnienia dla404-a są zbyt niskie.Mamy jesień.A co będzie podczas srogich mrozów?Parowniki w ladach powinny iść na mokro a niska temperatura skraplania raczej nie jest tego dobrym zwolennikiem podobnie jak proponowane przez Ciebie temperatury parowania dla urądzeń mrożniczych.Zapewne w tak niskich pomiarach dla 404-a mamy problem nie tylko z zamrażaniem parowników ale i powrotem oleju z powodu szybkości przepływu czynnika podczas zmniejszonej wydajności układu spowodowanego ciągłą pracą silnika wentylatora skraplacza.Ja bym się skupił na odpompowaniu czynnika jeśli wszystkie urządzenia osiągną wymaganą temperaturę.Wtedy niektórzy wpadają w panikę bo faktycznie parowniki w końcowej fazie spompowywania czynnika dozbiornika ulegają zaszronieniu.Napisano - Tylko że po jakiś paru minutach oblodzenie wzrasta i już temperatura nie spada.A temperatura czego?A być może sprężarka do dupy? a raczej jej płyta powodująca co chwilowe załączenie sprężarki?Powodując obniżenie temperatury obiektu chłodzonego bez względu na nastawę tego obiektu -obiektów?Sprawdż dyferencjał presostatu wyłączającego układ i sprawność sprężarki?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-11-10, 17:55:33 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa