Staram się poszerzyć wiedzę na ten temat ponieważ piszę pracę dyplomową. Muszę krótko opisać te systemy. Napisałem coś takiego:
Promotor skomentował, że nie widzi różnicy.
Z tego co zrozumiałem to różnica polega na sposobie ogrzania/chłodzenia powietrza nawiewanego do pomieszczenia. Czy to jest aż tak wielka różnica, żeby rozróżniać te dwa systemy?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-12-09, 11:51:14 przez Czarnuch.)
Kod:
System CAV (Constant Air Volume) - dostarczane do pomieszczenia powietrze nawiewane jest ze stałą
wydajnością. W celu obniżenia temperatury w pomieszczeniu nawiewane jest powietrze o obniżonej
temperaturze. W celu podwyższenia temperatury - nawiewane jest powietrze cieplejsze.Kod:
System VRV (Varible Refrigerent Volume) - system ze zmiennym przepływem czynnika chłodniczego.
Powietrze nawiewane do pomieszczenia jest nagrzewane lub chłodzone przy pomocy zainstalowanych
chłodnic/nagrzewnic. Czynnikiem chłodniczym w obiegu jest freon.Z tego co zrozumiałem to różnica polega na sposobie ogrzania/chłodzenia powietrza nawiewanego do pomieszczenia. Czy to jest aż tak wielka różnica, żeby rozróżniać te dwa systemy?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY