Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wymiennik do odzysku ciepła, płytowy czy płaszczowo-rurowy.

27 Odpowiedzi, 25404 Wyświetleń

klimatolog

2013-12-19, 21:32:27
Top użytkownik
Odzysk ciepła z odcinka gazowo-cieczowego jest oczywisty i normalny do momemtu kiedy nie przechłodzimy czynnika do tego stopnia aby niedoświadczony serwisant dopuszczał czynnika bo na wzeierniku widać jego niedobór w układzie.crocens maniu chce wykorzystać ciepło przegrzania par czynnika jako zapomniane dawno żródło ciepła.Przeczytaj post 15-sty.Ja nie pisałem że jest mało ciepła do odzyskania od cieczy i gazu.Temat zapewne warty włączenia się przez doświadczonych.Ponadto uważam że strona tłoczna podczas odzysku powinna być izolowana termicznie W przeciwieństwie do ssania jeśli rurociąg ssący przebiega w warunkach podejmujących ciepło.Jestem za tym rozwiązaniem maniu6666(-2 wymienniki płytowe, jeden do odzysku ciepła przegrzania 33kW Cena 1200PLN, a drugi do odzysku ciepła skraplania 135 kW Cena ok 3500PLN
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa