Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

R 22 kłopotów ciąg dalszy

17 Odpowiedzi, 16329 Wyświetleń

frost-ch

2014-01-24, 12:52:48
Zaawansowany użytkownik
Może ktoś mi wyjaśni o co tu chodzi ? W roku 2009 odzyskałem 11 kg R 22 u klienta który ma wiele instalacji chłodniczych na R 22 więc zadecydował aby czynnik pozostał u mnie do serwisowania jego instalacji w przyszłości na koniec roku 2009 wykazałem 11 kg R 22 jako odzysk z instalacji tego klienta w 2010 r czynnik ten został wykorzystany do serwisowania instalacji u tego klienta . Teraz MOś zleciło kontrolę w moim zakładzie pod kontem pochodzenia czynnika , inspektor Oś pyta mnie czy mam uprawienia do regeneracji SZWO gdyż po roku 2009 nie można stosować innych czynników jak tylko po regeneracji w myśl definicji regeneracja uznanej przez MOS . Zalecił abym uzyskał wyjaśnienie na piśmie czy moje Świadectwo Kwalifikacji uzyskane w Politechnice Gdańskiej uprawia mnie do regeneracji SZWO .
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa