Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

kompresor do regeneracji?

8 Odpowiedzi, 7813 Wyświetleń

lukasz12

2008-06-12, 10:24:18
Nowy użytkownik
Mam taki problem ze klimą w aucie - po włączeniu klimy wszystko działa jak należy - chłodzi aż miło (aż za mocno) jednakże odczuwalne jest wyraźne osłabienie samochodu. Prosze nie pisać ze każda klima spowalnia samochód bo mam porównanie w znacznie słabszym, młodszym aucie i tam włączenie klimy nie powoduje odczuwalnego osłabienia (u siebie mam niby 205, drugie auto 120).
Koledzy z forum zwrócili mi uwagę że być może kompresor ze względu na wiek samochodu (Mitsubishi Sigma 95, wkrótce skonczy 13 lat) jest już po prostu mocno zużyty i stawia znaczne opory dlatego auto jest zamulone. Czy regeneracja kompresora może rozwiązać sprawe? Na czym polega regeneracja i czy przyniesie to spodziewane efekty? Gdzie w małopolsce lub okolicach (podkarpacie, ślask) można znaleźć zakład który podejmie sie roboty, nie sciągnie ze mnie skóry i zrobi to jak należy?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa