Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Montaz klimatyzacji split AKAI AC-GS07HRC

48 Odpowiedzi, 61041 Wyświetleń

pwain

2006-07-03, 11:13:21
Nowy użytkownik
Mi rowniez udalo sie samodzielnie zamontowac taki klimatyzator ( Hyundai GS07HRC z Castoramy za 750pln - to jest to samo tylko z innym logo, widzialem tez podobna Elty itp. Generalnie robia to w Chinach,a firma ma tez wlasna marke - Galanz (sporo na Allegro)).
Wracajac do montazu, mi rowniez wystarczyla dlugosc dostarczonych przewodow. Pozyczylem tylko pompe prozniowa. Szczelnosc ukladu sprawdzalem woda z mydlinami (moim zdaniem, lepszy rydz niz nic).
Calosc dziala od 2 dni wiec nie mowie 'hop' bo gaz moze jeszcze uciec...
Musze pochwalic cicha prace jednostki wewnetrznej.
Wada na pewno jest dziadowskie spasowanie plastikow i ich jakosc wogole. Jednak za ta cene jestem bardzo zadowolony.

Mala rada dla innych chętnych - rurki jednostki wewnetrznej sa zakrecone zaslepkami (w ukladzie jest nadcisnienie, pewnie w celu sprawdzenia szczelności) najlepiej poluzowac te sruby przed powieszeniem jednostki bo trzeba miec mozliwosc wygodnego kontrowania, a przynajmniej u mnie te sruby trzymaly jak cholera.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa