Mam problem z agregatem chlodniczym IBK 3000 niskotemperaturowy Stop -0,5bar , R 404A,Po wymianie sprężarki(naprawa po spaleniu silnika ,przebicie do masy) .Wymieniłem olej w sprężarce, uruchomiłem urządzenie dopełniłem ciekłym czynnikiemi urządzenie pracowało przez tydzień.Po tygodniu zgłoszenie że wyrzuca presostat wysokiego ciśnienia.Sćiągniłem czynnik do butli ,sprawdziłem szczelność (azotem 15 bar przez pól godziny na belce elektronicznej z dokładnością do 0,01 bar nie widać nieszczelości)>Czynnik wcześniej schłodzony w komorze odgazowałem i napełniłem ponownie w fazie ciekłej,. urządzenie zaczelo pracować .Po tygodniu znowu zgłoszenie z tym samym problemem.Urządzenie odstawione z użytkowania ma po dwóch stronach 12 bar. Skraplacz nie zachowuje się normalnie (nie czuć gorącego powietrza z wentylatorów a rura zazilająca zawór jest chłodna).Na dzień dzisiejszy zaazotowałem układ na 24 godziny. podejrzewam jednak nieszczelność na stronie ssawnej. Może macie jakieś podobne doświadczenia .
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Problem z ciśnieniem skraplania Technoblok IBK 3000
46 Odpowiedzi, 40529 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY