TOMEK1 napisał(a):Chłodnica odtajana jest prrzy pomocy grzałek stąd też moje podejrzenie o olej w skraplaczu. Wentylatory załączają się przy 12 bar.Pytałem o czynnik R404A.Czy moje dzi9ałanie w przypadku podejrzenia o powietrze w układzie i sposób postępowania z czynnikiem jest prawidłowe i jak ma sięto do właściwości czynnika ponownie załadowanego (mając na uwadze że jest on mieszaniną gazow)Problem polega na wyłączaniu układu przez hp.A dupa sprężarki zalodzona.Okoliczności tych objawów eliminują powietrze i wilgoćw układzie.Zresztą jak napisałem opis awarii na poziomie wyżej opisanym.Sam napisałeś że układ szczelny.Nie napisałeś co pokazuje indykator wilgoci.Nie opisałeś.Nie sprawdziłeś faktycznego progu działania hp -lp.Nie podałeś czy przetwornik ciśnienia(dupa zalana) pokazuje fatyczne -przekształca sygnał na rzeczywiste ciśnienia.Nie napisałeś nic o układzie w którym pracuje sprężarka.Ile parowników?I wiele tym podobnych.Jeśli układ na spompowaniu.To nadal twierdzę że to wina jednego z presostatów tego układu.I jeszcze jedno pytanie.Czy nie dołożono dodatkowego odbiornika chłodu(parownika)Olewając wydajność skraplacza?Co reguluje ciśnienie skraplania.?Na koniec przeanalizuj temperatury pogody dla regionu awarii.Kiedy działało a kiedy doszło do awarii.To na tyle.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY