Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z ciśnieniem skraplania Technoblok IBK 3000

46 Odpowiedzi, 40553 Wyświetleń

TOMEK1

2014-04-15, 06:08:28
Użytkownik
Do Klimatologa . Co z tego że tył sprężarki zmrożony, jeśli pracuje na wysokim ciśnieniu .Jak ma się to do wydajności.
układu chłodniczego dla danego czynnika w funkcji ciśnienia skraplania . Po kolei wykresy lg p-i i T-S dla obiegu nawet teoretyczny. Myślę że Pan zrozumiał.Napisałem szczelny ale próba była prowadzona w przeciągu pól godziny .Moi koledzy chłodniarze stwierdzili zresztą ja też że układ jest szczelny.(spadek ciśnienia na poziemie 0,04bar/h można różnie interpretować ) posługuję się urządzeniami MasterCool'a i Fieldpiece . Na zegarach tego nie zauważysz. (Zresztą polecam Fieldpiece albo jeśli macię kasę TESTO).
Chyba nie przeczytałeś napisałem wcześniej o wysokości parametrów wysokiego i niskiego ,przetwornik pokazuje takie same parametry jak moj przyrząd wartość ciśnienia ssania i SH.
Co ma wspólnego presostat wysokiego jeśli wyłącza się prawidłowo. Urządzenie pracowało poprawnie do momentu wymiany silnika ,czynności jakie wykonałem opisałem .Poza tym żadnej ingerencji w układ.Ciśnienie skraplania regulowane jest presostatem, załącza wentylatory przy 12 barach i od tego momentu pracują non stop. Pogoda jak widać
Pytam tych co mieli podobny przypadek dodatkowo o sposób postępowania przeze mnie z R404A czy jest prawidłowy?Dzisiaj dopiero sprawdzę szczelność układu stoi od soboty ,Jeśli szczelny montuję Schrodera w dolnej częśco skraplacza,wymieniam ,odwadniacz,i całość czynnika.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa