Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z ciśnieniem skraplania Technoblok IBK 3000

46 Odpowiedzi, 44611 Wyświetleń

TOMEK1

2014-04-15, 06:08:28
Użytkownik
Do Klimatologa . Co z tego że tył sprężarki zmrożony, jeśli pracuje na wysokim ciśnieniu .Jak ma się to do wydajności.
układu chłodniczego dla danego czynnika w funkcji ciśnienia skraplania . Po kolei wykresy lg p-i i T-S dla obiegu nawet teoretyczny. Myślę że Pan zrozumiał.Napisałem szczelny ale próba była prowadzona w przeciągu pól godziny .Moi koledzy chłodniarze stwierdzili zresztą ja też że układ jest szczelny.(spadek ciśnienia na poziemie 0,04bar/h można różnie interpretować ) posługuję się urządzeniami MasterCool'a i Fieldpiece . Na zegarach tego nie zauważysz. (Zresztą polecam Fieldpiece albo jeśli macię kasę TESTO).
Chyba nie przeczytałeś napisałem wcześniej o wysokości parametrów wysokiego i niskiego ,przetwornik pokazuje takie same parametry jak moj przyrząd wartość ciśnienia ssania i SH.
Co ma wspólnego presostat wysokiego jeśli wyłącza się prawidłowo. Urządzenie pracowało poprawnie do momentu wymiany silnika ,czynności jakie wykonałem opisałem .Poza tym żadnej ingerencji w układ.Ciśnienie skraplania regulowane jest presostatem, załącza wentylatory przy 12 barach i od tego momentu pracują non stop. Pogoda jak widać
Pytam tych co mieli podobny przypadek dodatkowo o sposób postępowania przeze mnie z R404A czy jest prawidłowy?Dzisiaj dopiero sprawdzę szczelność układu stoi od soboty ,Jeśli szczelny montuję Schrodera w dolnej częśco skraplacza,wymieniam ,odwadniacz,i całość czynnika.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa