Shitashii napisał(a):Czy klimatyzacja w tym czasie była włączona? W samochodzie, nie w warsztacie.
Wiesz co przed obsługą odpaliłem autko włączyłem klimę, sprężarka działała, wentylator chodził, ciśnienia na Lp i hp rosło i spadało ale było różne lp-około, 4 hp 10 (zamknięte zawory).Następnie wyłączyłem silnik z układu odzyskałem jakieś 250g czynnika następnie zrobiona została próżnia i szczelność. Wszystko było ok do momentu kiedy zaczął się proces napełniani, ustawione było na 400 i 10ml oleju. Tak jak pisałem wcześniej doszło do 350-360 i koniec. Wiem że przyczyna leży w tym że ciśnienia na lp i hp były identyczne (w trakcie nabijania) z ciśnieniem w butli około 5.
Nie chciał bym być źle odebrany zdaję sobie sprawę z tego że żeby zostać dobrym lekarzem nie wystarczą odpowiednie narzędzia ale potrzebna jest też wiedza. Nie jestem też wulkanizatorem który kupił maszynę do "nabijania" i psuje nie tylko auta ale też rynek kasując klienta 80 zł za usługę. Warsztat prowadzę od jakiś 15 lat i staram się rozwijać ostatnim zakupem było właśnie urządzenie do klimatyzacji
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY