Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z ciśnieniem skraplania Technoblok IBK 3000

46 Odpowiedzi, 44625 Wyświetleń

TOMEK1

2014-04-16, 20:47:19
Użytkownik
Oprócz termodynamiki ,mechanika płynów ,podstawy konstrukcji maszen chemia fizyka i kindersztuba.
nie jestem,znawcą termodynamiki ale kiedyś to zaliczyłm i nie na tajnych kompletach,
Ktoś powiedział że pytający wie więcej od pytanego ,gdy na zadane pytanie nie otrzyma odpowiedzi.
Ja swoją historię z chlodnictwem zacząłem w 1980r jako zwykły monter po technikum chlodniczym w Stoczni Lenina jeszcze przed strajkiem.,Potem trochę się uczylem ,pracowałem w chłodnictwie przemysłowym,(amoniak)18lat jako dyrektor d/s technicznych w chłodni (2 MW).W pewnym momencie stwierdziłem że moi pracodawcy nie są wobec mnie lojalni. Teraz mam swoją firmę i też sobie radzę (zresztą mówią że "dziwka" też sobie nieźle radzi). Pracujemy w dużych firmach z amoniakiem. Chlodnictwa malego i średniego staramy się uczyć ,robimy postępy . Ja osobiście nie mam oporów przyznać się ,że czegoś nie wiem ,potrafię .
Np. Ile kosztowało mnie zasięgnąć opini w w/w sprawie moich znajomych a zarazem konkurentów na rynku.
W myśl zasady kto pyta nię błądzi - moje wystąpienie na tym forum.
Moją ogólną zasadą w dzialaniu firmy poprzedniej i obecnej jest człowiek i jego wiedza .Ja jestem bogaty ich mądrością , umiejętnościami i doświadczeniem, i odwrotnie . To by było na tyle w temacie .
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa