Trzeba by się zastanowić dla czego padła pierwsza sprężarka bo to może być kluczowe w tym przypadku Oczywiście mogła umrzeć śmiercią naturalną. Jeśli sytuacja się powtórzy i wywali HP podnieś LP do 0,3 i wtedy przerób sterowanie on /off przez termostat Odessanie do -0,5 za nisko a szybko narastające ciśnienie i załączenie do ponownego odessania też może dać do myślenia(np zalewana chłodnica i w efekcie wywala hp) Niema pewności czy ta pierwsza sprężarka ze spalonym uzwojeniem nie jest dodatkowo zatarta(1L oleju w skraplaczu) Ogólnie układ jest wydolny?ile pracuje ile odpoczywa?Produkcja 24h? Czy przed wymianą sprężarki to Ty serwisowałeś urządzenie?Hmm bez śliny na palcu i dotknięciu tłocznej i ssącej
to wróżenie z fusów big_smile
Dzięki za podpowiedź . Teraz układ pracuje . (zmiejszyłem lp z -0.5 na -0.1) Jest to tunel zpychowy .i ocenę pracy wystawiają brygadziści w tym przypadku same kobiety . Z kobietami wiadomo jak jest .Idziesz do kiosku po gazetę 10 minut tolerancja na spotkanie ze znajomym następne 10min. a potem gdzie byłeś?Te Panie wiedzą ile czasu potrzeba na wymrożenie produktu.I mimo tego że mam problem starają się być powściągwiwe w swoich komentarzach.W oczku spręzarki widać poziom oleju ,pondto jest sprawny prsesostat różnicowy.Wcześniej opisałwm że uszkodzenie uzwojenia miało charakter przebicia do masy (zwarcie)nie było skopconych cewek i jak słusznie sugerujesz mogło to być przyczyną częstych startów urządzenia po osiągnięciu zadanej temperatury/
Dzięki Mario
to wróżenie z fusów big_smile
Dzięki za podpowiedź . Teraz układ pracuje . (zmiejszyłem lp z -0.5 na -0.1) Jest to tunel zpychowy .i ocenę pracy wystawiają brygadziści w tym przypadku same kobiety . Z kobietami wiadomo jak jest .Idziesz do kiosku po gazetę 10 minut tolerancja na spotkanie ze znajomym następne 10min. a potem gdzie byłeś?Te Panie wiedzą ile czasu potrzeba na wymrożenie produktu.I mimo tego że mam problem starają się być powściągwiwe w swoich komentarzach.W oczku spręzarki widać poziom oleju ,pondto jest sprawny prsesostat różnicowy.Wcześniej opisałwm że uszkodzenie uzwojenia miało charakter przebicia do masy (zwarcie)nie było skopconych cewek i jak słusznie sugerujesz mogło to być przyczyną częstych startów urządzenia po osiągnięciu zadanej temperatury/
Dzięki Mario
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY