oski napisał(a):Tak, halas pojawil sie od razu po nabiciu klimy. Definitywnie pochodzi on z wnetrza kompresora, ale 100% ten kompresor w innym aucie pracowal cichutko, tylko klikal przy zalaczaniuNie możesz zalać 150 ml bo tyle jest w całym układzie a nie w spręzarce.Nie bierzesz pod uwage oleju w osuszaczu,parowniku,skraplaczu.Z tego co "wygooglalem" wychodzi na to, iz to kompresor tlokowy (nr czesci 64526918750). Silnik M43TU. Probowalem wszystkiego co mi do glowy przyszlo. Wymieniony wentylator, sprawdzalem kompresor tylko na jednym pasku, tj. tylko od klimy, po podaniu napiecia na krotko tez brzeczy. Jesli ma to jakiekolwiek znaczenie, krecilem przed chwila recznie sprezarka, i ta w aucie, i ta wymontowana, mam na mysli za tarczke i obie obracaja sie cicho, plynnie. Co to kurka moze byc? Mysle, zeby odessac wszystko z ukladu, zalac recznie 150ml pag 46 do kompresora i nabic klime, ale czy to ma sens? Jesli tak, ktoredy i jak najlepiej uzupelnic kompresor olejem? Wg katalogu 740+/-25g czynnika i 150+/- 10 ml oleju.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
BMW E46 Kompresor halasuje przy zalaczaniu.
33 Odpowiedzi, 32875 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Z tego co "wygooglalem" wychodzi na to, iz to kompresor tlokowy (nr czesci 64526918750). Silnik M43TU. Probowalem wszystkiego co mi do glowy przyszlo. Wymieniony wentylator, sprawdzalem kompresor tylko na jednym pasku, tj. tylko od klimy, po podaniu napiecia na krotko tez brzeczy. Jesli ma to jakiekolwiek znaczenie, krecilem przed chwila recznie sprezarka, i ta w aucie, i ta wymontowana, mam na mysli za tarczke i obie obracaja sie cicho, plynnie. Co to kurka moze byc? Mysle, zeby odessac wszystko z ukladu, zalac recznie 150ml pag 46 do kompresora i nabic klime, ale czy to ma sens? Jesli tak, ktoredy i jak najlepiej uzupelnic kompresor olejem? Wg katalogu 740+/-25g czynnika i 150+/- 10 ml oleju.