Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z ciśnieniem skraplania Technoblok IBK 3000

46 Odpowiedzi, 44552 Wyświetleń

TOMEK1

2014-04-29, 20:50:33
Użytkownik
Układ działa zwiększyłem ciśnienie na presostacie LP..Dyferencjał zał/wył z dwóch na cztery stopnie ,
podejrzewam małą nieszczelność po stronie niskiego ciśnienia.
Rozmawiałem dzisiaj z duńczykiem odnośnie możliwości studiów na uczelni sponsorowanej przez Danfoss.
Nie ja ale syn.kończy naukę na etapie inżyniera,dobra znajomość angielskiego..Zobaczymy.
Nasze władze doprowadziły do upadku szkolnictwa zawodowego tego opartego o rzemiosło (czeladnik mistrz) i zawodowego opartego o szkoły zawodowe ,technika.studia inżynierskie.
Nie zgadzam się z komentarzami że ktoś kto pyta o cokolwiek, zabiera nam chleb,
.Na Naszej Klasie ustaliłem że z mojego rocznika dwie klasy technikum chłodniczego ,jedna liceum, w czynnym chłodnictwie pracuje teraz 12 osób.(12/90). Były też klasy zasadnicze tu nie pytałem,
Nieliczna grupa jeśli chodzi o dany rocznik,ale jest tak żejeśli pracujrsz w chłodnictwie spotykasz ludzi starszych młodszych .których wcześniej nie znałeś a kończyli tą szkołę,Wystarczy powiedzieś Franek ,Ciapek ,Edek ,Fred ,Rzeszuto,Seweryn,,Bialek,Zielińska Klempa ,Myga Leman ,Ko itd. by w ciągu pięciu minut nadawać na tych samych falach.(wymieniłem ksywy i nazwiska nauczycieli w pozytywnym kontekście).
Mało tego jak byłem odpwwiedzialny za zakład po dwudziestu latach jeździliśmy z pracownikami (o różnych specjalnościach ) dokształcać sie w tej szkole.

Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa